”De kom efter stormen” av Camilla Linde

9789187671562På vägarna utanför Oskarshamn kör två bilar genom stormen, trots myndigheternas uppmaning att stanna inomhus. Den ena föraren är på väg mot Stockholm, det nya jobbet och förhoppningsvis det nya livet. Den andra är på väg från kärnkraftverket med händer röda av sprejfärg efter en misslyckad aktion. Snart går det upp för dem båda att landsvägen inte längre är säker, och att de måste in i skogen. Men vad är det som rör sig mellan trädstammarna, och hur långt är de beredda att gå för att överleva natten?
Hederspristagarens Camilla Lindes novell i MIX förlags och Adlibris Mondos Efter stormen-tävling är en laddad psykologisk thriller om vad som händer med människors psyke i en krissituation, vilka vi tror oss vara – och vilka vi blir när livet står på spel.
#mixnovell #efterstormen #dystopi
Lästid 51 minuter
Utdrag:
Jag kravlar ut genom dörren. Regnet öser ner och på ett ögonblick är jag genomblöt. Det rinner över mitt ansikte, från mitt hår och ner i ögonen och gör att jag knappt kan se någonting. Hon kommer att vara borta, tänker jag och vill inte riktigt bekräfta mina tankar. Men såklart kisar jag ändå längs vägen, och ser en liten, hopsjunken gestalt mitt i körbanan. Trots det piskande regnet har hon bara en tunn sommarklänning på sig. Hennes smala vita armar är virade om knäna och hon gungar lätt fram och tillbaka.
”Hallå?” ropar jag tveksamt. Hon rör sig inte, verkar inte ens ha hört mig.