Fredagsintervju: Johanna Narberg

 

Narberg

Tidigare har MIX publicerat Johanna Narbergs (som förövrigt är en pseudonym) Hela kvällen, hela natten – en het erotisk följetong om fyra personers relationer och sexuella eskapader. Narberg vågar sig långt bortom de vanliga gamla könsrollsstereotyperna och får läsaren att hungrigt kasta sig över nästa del.
Nu kan du läsa hela följetongen i någon av våra erotiska antologier – Schh … eller Våt! 

Vad var det som fick dig att börja skriva just erotisk litteratur?
Att skriva fiktion känns som en förlängning av tanke och fantasi, och så har det varit för mig så länge jag kan minnas. Så jag började skriva erotiskt när jag började ha erotiska fantasier…

Hur skiljer skrivandet av erotisk litteratur sig från andra genrer?
Jag tänker varken på genrer eller läsare när jag skriver, jag utgår bara ifrån mig själv och ser till att jag underhåller, skrämmer, eggar, provocerar, roar min inre läsare. Men en skillnad som jag tänkt på, om man pratar om att man skriver erotisk litteratur upplever jag att folk blir generade, nyfikna eller besvärade i större utsträckning än om man pratar om annat skrivande.

Vilka typer av böcker gillar du själv att läsa?
Jag gillar böcker med tempo och komplexa karaktärer, som utmanar mina fördomar och världsbild. Och de kan man ju hitta inom alla möjliga genrer, från erotiskt till thrillers till YA till feelgood. Man kanske tänker att erotisk litteratur bara handlar om sex och lust, men sexualiteten speglar ju människan och människans alla värderingar.

Vad är enligt dig det bästa med skrivandet?
Det bästa är att man har egna världar att resa iväg till, när den här verkligheten känns grå eller trist. Lite som när man läser en bra bok, man har sällskap av karaktärerna i historien och en massa saker att fundera på. Och så gillar jag att bestämma! När man skriver får man bestämma allt.