Krigets realiteter – ny roman av freds- och konfliktforskaren Wilhelm Agrell

AffelandomslagthemsidanDen 10 september släpper vi Wilhelm Agrells starka skildring av en svensk soldats upplevelse av kriget i Afghanistan. E-boken kompletteras med foton från platserna som beskrivs. Närmare kriget än såhär är det svårt att komma.

När vi var i Afghanistan sa man hela tiden att vi var där för att göra skillnad. Jag vet inte om vi gjorde det. När jag tänker på det nu tror jag att det snarare var Affeland som gjorde skillnad med oss, utan att vi märkte det medan det hände.”

Vad driver en vanlig svensk kille att åka iväg som soldat till en krigshärd? Och vad händer egentligen med ett psyke i skarpt läge – när beslutet om att döda andra människor måste fattas helt utan eftertanke? Affeland är Wilhelm Agrells berättelse om den svenske soldaten Marcus och hur hans liv förändras av vistelsen i Afghanistan.

Agrell 1Wilhelm Agrell är författare, freds- och konfliktforskare, FN-veteran samt Sveriges första professor i underrättelseanalys med stor kännedom om kriget i Afghanistan och andra svenska internationella insatser. Affeland bygger bland annat på författarens egna samtal med soldater som varit på plats i Afghanistan.

 

Om boken: Den nyutbildade svenska soldaten Marcus förväntar sig det stora äventyret när han får chansen att åka till Afghanistan för att ansluta sig till den svenska styrkan på plats. Under den rutinerade mentorn Djungel-Jims beskydd får han skåda kriget på nära håll. Men kriget är svårbegripligt och våldet oförutsägbart och ingenting blir som han föreställt sig.

Vill du recensera boken? Mejla oss på info@mixforlag.se

 

Scrapbookthemsidan