Provläs Demonologi för nybörjare

Liftarens guide till helvetet – blodfylld action av Sveriges skräckdrottning! 9789186845773

Isak Björkhage har problem. Underjordiska problem. I himlen tycks Gud ha gått in i väggen och i helvetet planerar Beelzebub uppror mot Satan och hotar att släppa helvetets demoner lösa på jorden. Allt detta är Isak omedveten om när han som vanligt tar hand om sin mamma och lillasyster Thea – han är datoransvarig, rörmokare, hundrastare, allt-i-allo, städare och barnpassare. Samtidigt försöker han sköta jobbet som vaktmästare på sin gamla skola.
     Men när Beatrice, den allvetande råttan som bor hos grannen, förklarar för Isak att det enbart är han som kan förhindra apokalypsen, tvingas han ge sig ut på en resa genom helvetets nio kretsar för att möta Satan.
     På en sådan resa är det bra att ha sällskap av en god vän och satanist – Rufus.

Demonologi för nybörjare är mörk filosofisk fantasy som utspelar sig mellan himmel och helvete. Med sarkasm, humor, action och blodig lättsamhet låter Caroline L. Jensen oss följa med på en resa likt den Dante gjorde i Den gudomliga komedin.

Boken finns att köpa hos alla svenska nätbokhandlar – t.ex. Adlibris Mondo – och hos Google Play Böcker och iBooks.


Utdrag från boken:

”Vi borde låta allt gå åt helvete.” Det var den gröna som uttryckte sin åsikt.
     I rymdens ödsliga oändlighet, gömda från all insyn bakom ett stjärnfall, vibrerade fyra strängar av olika färg. De kretsade runt en glugg i rumtidens väv och diskuterade det som visades däri.
     ”Alla beslut av den här magnituden måste fattas enhälligt, det vet ni”, lät det från den grå som sedan virvlade bort en bit från hålet så att den röda kunde komma till och se.
     I gluggen syntes två unga män på jorden. Den ene, en lite fläskig typ, satt i en kundvagn medan den andra puttade på, nerför en brant gata.
     ”Vad gör de, egentligen?” mullrade den gula.
     När kundvagnen nådde en korsning slog hjulet i en trottoarkant och vagnens bana förändrades. Den flög en kort stund genom luften och han som suttit i tumlade ur och fick handtaget i huvudet samtidigt som den andre kom fram, snubblade till och föll ihop bredvid honom på gräset. De skrattade som besatta båda två.
     ”Leker, tror jag”, viskade den röda.
     ”Nå. Om vi ska hindra det som håller på att ske måste vi som sagt vara överens”, lät den grå och vibrerade menande mot den gröna.
     ”Nej”, klingade den gröna efter en stund. ”Titta på dem.”
     Alla strängarna såg ner i hålet igen. Den överviktige hade tagit fram en joint ur bakfickan, tände den, drog ett djupt bloss och räckte över den till den andre, som gjorde samma sak.
     ”Den där hålan till planet är full av sådana som dem. Jag ser inte”, fortsatte den gröna, ”varför vi skulle slösa vår tid och våra resurser på dem. Låt kriget utspela sig och om planeten överlever så gör den. Annars så, tja … ingen större förlust, om ni frågar mig. Jag röstar nej.”
     ”Då är det så”, fastslog den grå. ”Utan ett enhälligt beslut kan rådet inte ingripa. Saker får ske som de sker och det blir upp till dem själva att försöka reda ut det.”
     Den röda svävade närmare hålet. Det kändes inte alls bra, det här. Den stirrade på de unga männen. Den fete sa något och grep sig demonstrativt i skrevet, vilket fick den andre att skratta så mycket att han tappade jointen rakt ner i sitt eget ansikte. Han for upp och borstade glöd från ögonlocket medan den förste rullade sig av skratt på marken.
     ”Du menar”, den röda tvekande, ”… att det kommer att vara upp till de där två att rädda hela skapelsen från undergång?”

Läs hela boken här!

En reaktion på “Provläs Demonologi för nybörjare

  1. Pingback: ”Demonologi för nybörjare” av Caroline L Jensen | Bims Blogg

Kommentarer inaktiverade.