Allt du behöver veta om viktiga försäkringar

Kanske är du någon som ska flytta hemifrån och börjat fundera på om en hemförsäkring är något att skaffa. Eller så vill du bara få lite mer koll på hur försäkringar fungerar och vilken typ av försäkring du måste ha. I den här artikeln hittar du lästips på bra guider om försäkringar och får veta mer om en ny typ av försäkringsbolag.

En sak som hör till vuxenvärlden är försäkringar. När det gäller dessa kan det vara bra att känna till olika typer av försäkringar som drulleförsäkring, hemförsäkring eller reseskydd. Många lever idag oförsäkrade, ofta på grund av att det upplevs som tråkigt att läsa på om olika slags försäkringar. Det är dumt, för sannolikheten är hög att du någon gång under livet kommer att ha stor nytta av att du är försäkrad.

Bra information om försäkringar på nätet

För dig som kanske känner att det är dags att sätta sig in i försäkringar finns det en del bra resurser på nätet. Aftonbladet är ett exempel på en tidning som publicerat en rätt omfattande guide till försäkringar. De listar till exempel försäkringar som du ”måste” ha: hemförsäkring, barnförsäkring (om du har barn) och reseförsäkring om du ska ut på långresor. De går också igenom försäkringarna du inte behöver: sjukvårdsförsäkring, produktförsäkring, extra avbeställningsskydd eller särskilda ID-skyddsförsäkringar (mycket av det som dessa försäkringar täcker ingår i en bra hemförsäkring). Expressen har placerat de flesta av sina guider om försäkringar bakom betalvägg. Dock så har de en äldre artikel om försäkringar som fortfarande är aktuell som du kan läsa gratis. Den går igenom grunderna i vad olika typer av försäkringar ger dig och vilka av dem som är de viktigaste. Bland den matnyttiga informationen finns bland annat hur du går tillväga för att uppskatta värdet på dina tillhörigheter. Något som är viktigt om du står inför att teckna en hemförsäkring.

Lär av andras erfarenheter

Annan information om försäkringar som du kan hitta på nätet funkar bra som varnande exempel. Bland annat om hur en brand i Koppargården i Landskrona drabbade de som bor där. Mer specifikt de boende som inte hade hemförsäkring. Många av de som bodde där saknade nämligen hemförsäkring och en artikel hos SVT Nyheter om det inträffade understryker vikten av försäkringar som är enkla att begripa.

Nya enkla försäkringar

För att svara mot behovet av enkla försäkringar har det dykt upp en ny typ av hemförsäkringar. En aktör som sysslar med detta är det nya försäkringsbolaget Gofido. De har gjort det till sin mission att skapa försäkringar som är snabba och enkla. Ett sätt som de gjort detta på är genom att skapa mer dynamiska hemförsäkringar. Du kan till exempel väldigt enkelt ställa in vad som ska omfattas av hemförsäkringen. Om du till exempel köper en ny TV eller får barn kan du snabbt se till att försäkringen avspeglar detta. Flexibiliteten märks också i att utbetalningarna är betydligt snabbare än hos klassiska försäkringsbolag. Om du råkar ut för en skada eller en skuld kan du ha försäkringspengarna på ditt bankkonto inom 10 minuter.