Behåll dina böcker med smart förvaring

Börjar din bokhylla svämma över av litterära verk och du helt inte har plats för fler böcker? För bokälskare är det här ett oundvikligt problem, men det finns lösningar för att förvara dina böcker.

I den här artikeln berättar vi mer om den smarta lösningen med att hyra förråd till olika ändamål. Praktisk förvaring för dina växande högar av böcker!

Smarta förråd

Det finns mindre drastiska lösningar än att flytta till en större bostad när böckerna inte längre ryms i bokhyllan. Bor du i eller i närheten av Stockholm är Self Storage Stockholm ett tips till alla bokfantaster. Ett modernt företag som erbjuder praktisk förvaring när plats inte finns i det egna hemmet. Här köper du en tjänst som innehåller en fysisk förvaringsplats åt dina böcker och även hämtning. Personal från Self Storage kommer då ut till dig för att hämta dina kartonger med böcker och kör dem ut till lagercentralen. Allt detta till ett lågt månadspris och ett förråd som dessutom håller dina böcker i fint skick tack vare uppvärmda samt övervakade förrådsutrymmen.

Att hyra förråd och förvaringsplats känns helt rätt i tiden och är ett växande fenomen framför allt på de större orterna. Dyra och stigande bostadspriser gör att många helt enkelt inte har möjlighet att flytta till större lägenheter eller hus. Något som medför att behovet för förvaring ökar eftersom att ägodelar inte får plats i hemmet.

Förvara dina böcker

Nog för att ”slit- och slängsamhället” inte är hållbart, vem kan få nog av böcker? Det känns också försvarbart med just böcker som är mer än en ”pryl”. Dina böcker följer dig i livet och de berättelser du läst får sina olika betydelser för dig. Numer är det också en trend att låta böckerna bli en del av inredningen. Därför är det fint att förvara alla böcker du läser genom livet istället för att slänga boken när den blivit läst.

  • Böcker är en del av ditt liv
  • En bok är mer än en pryl
  • Dina böcker är inredning

Ett annat tips för en mer hållbar läsning är att byta böcker med andra människor som också har ett stort lässug. Då blir inte boksamlingen mindre utan bara mer intressant. Du kan anordna bytesdagar med dina vänner eller öppna för allmänheten. Via sociala medier kan du nå ut med eventet och få med en större skara bokbytare!