Läsning är ett sätt att bli smartare

Hur smart är du? Du kanske redan är jättesmart men vill trimma hjärnan ännu mer. Isåfall har du kommit rätt – här är nycklarna till att bli smartare.

Det finns många sätt att träna upp hjärnan för att bli smartare. Många har redan många av dessa sätt i sina vardagsrutiner men om du inte har det är det dags att implementera dem. Läsning är ett av många sätt som främjar din intelligens, men du kan också sova och bli smartare över natten. 

Sov dig smartare

Det är sant, det går att bli smartare medan du sover. Under natten när hjärnan får vila processas alla intryck och kopplingar mellan neuroner blir starkare. Detta gör att ditt minne blir bättre. Dessutom kommer du kunna hålla fokus bättre under dagen om du får de antal timmar sömn som du behöver. 

Börja läs poesi och lös mysterium

Svårare textstycken som kräver mer tankekraft för att förstå, exempelvis poesi gör att du sätter igång det center i hjärnan som löser kluringar. Med andra ord behöver din hjärna arbeta mer, vilket som med all aktivitet tränar hjärnan. Du behöver inte bara läsa poesi, utan du kan även läsa böcker med mysterium eller kolla på deckare. När du försöker tänka ut lösningar tränas också hjärnan.

Ha hög musik igång

För många kan hög musik upplevas som ett störande moment, men din hjärna mår faktiskt bra av att höra musik. Det hjärnan mår absolut bäst av är att spela instrument. Det stimulerar alla delar av hjärnan och det är svårt att få samma effekt av någon annan aktivitet. 

Du blir som du umgås

Det är ett känt talesätt att du blir som du umgås och det stämmer faktiskt. Se till att omge dig med människor ibland där du kan ha givande och intelligenta konversationer. På så sätt utvecklas ditt tänkande till det bättre. 

Spela tv-spel

Vissa hävdar att tv-spel har negativa effekter på hjärnan, men stämmer inte. Om tv-spel konsumeras i en rimlig mängd visar det sig att du får bättre visuell inlärningsförmåga och dessutom får du snabbare reflexer.